jaaruitstap naar Kempen

 

Natuurpunt afdelingen Jabbeke en Beernem organiseerden gezamenlijk een gezinsexcursie naar de provincie Antwerpen, in de omgeving van Mol en Turnhout.

In de voormiddag werden we op sleeptouw genomen door Maarten D’Hondt van de vzw Kemp. Deze organisatie zet zich in voor duurzaam ecologisch natuurbeheer. En dat gebeurt met Kempense heideschapen. De kudde is uitgegroeid tot 1200 stuks.  Vzw Kemp beheert verschillende natuurreservaten van Natuurpunt, gemeentelijke groengebieden maar ook bedrijventerreinen, zoals op het zandverwerkend bedrijf Sibelco te Dessel.

Tijdens de namiddag wandelden we doorheen de Liereman, één van de Natuurpunt-reservaten onder beheer van de vzw Kemp. Het is één van de oudste beschermde gebieden van België. Het natuurgebied is ca 500 ha groot en uniek door zijn grote variatie aan habitats : droge en natte heide,  broekbos, vennen en heischrale graslanden. De voorbije jaren werden met middelen van het Life-fonds inrichtingswerken uitgevoerd om de heide te herstellen.

Klik op eerste foto om fotogalerij te starten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s