23 november: lezing Pieter Boussemaere over 10 klimaatacties die werken

Beste leden van Natuurpunt en sympathisanten,

Natuurpunt Jabbeke laat weten dat de activiteit van vrijdag 23 november in zaal Swaenenburg te Stalhille NIET doorgaat. Er is een dubbele boeking. We verloren uit het oog dat we ons voor die 23ste november eerder al engageerden voor een gezamenlijke activiteit met het DAVIDSFONDS, Natuurpunt en VELT. Hierna de gegevens over de voordracht van Pieter Boussemaere. We hopen jullie daar talrijk te mogen ontmoeten.

Kris D’hondt

 

Tien klimaatacties die werken

Praktische lezing door Pieter Boussemaere,

docent in de Vives Hogeschool Brugge

op vrijdag 23 november om 19.30 uur

Vrijetijdscentrum, Vlamingveld , Jabbeke

Toegangsprijs : 6 euro voor leden Davidsfonds, Velt en Natuurpunt.

8 euro voor niet-leden.

Peter Boussemaere is geen onbekende in DF Jabbeke. Drie jaar geleden kwam hij ons ‘eerste hulp’ verlenen bij de bestaande klimaatverwarring.

En nu zal hij ons 10 klimaatacties voorstellen die écht werken, en dat via beeldmateriaal en videofragmenten, door vraagstelling en licht verteerbare oefeningen. Want over de klimaatoplossingen circuleren de wildste verhalen. Zo hameren sommigen vooral op consuminderen. Anderen focussen uitsluitend op technologische redmiddelen. Nog anderen beweren dat gelijk welke actie nutteloos is. En wat met veel gestelde vragen als: is elektrisch rijden, kernenergie of houtverbranding nu goed of slecht voor het klimaat?

Lijkt de klimaatverandering soms een wereldprobleem waar je weinig vat op hebt?Vraag je je wel eens af hoe jij het verschil kunt maken? Of hoe je de klimaatkwestie ter sprake kan brengen zonder weggezet te worden als ‘groene’?

Kom dan op vrijdag 23 november naar het Vrijetijdscentrum in Jabbeke om te luisteren naar Pieter Boussemaere die ons 10 oplossingen zal voorstellen die wetenschappelijk onderbouwd zijn en effectief werken.

 

En wie goed beslagen op het ijs wil komen, kan al wat grasduinen in één van de boeken van Pieter Boussemaere, uitgegeven bij het Davidsfonds :

. 2012 : De langste reis. Op zoek naar het ontstaan van de mens.

. 2015 : Eerste hulp bij klimaatverwarring.
. 2018 : Tien klimaatacties die werken.

Meer over hem vind je op www.pieterboussemaere.com

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s